Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene posloveNikole Pašića 37 , I sprat, kancelarije 2 i 3, Zaječar, Tel: 019/429-616, Mob: 064/28-09-120
POSTAVITE PITANJEpitanja i odgovori
- U ovom delu naše veb prezentacije možete postaviti pitanja iz oblasti knjigovodstva i računovodstva i dobićete odgovor od stručnjaka iz tih oblasti.
- Možete napisati i bilo koji drugi komentar koji je u vezi sa izgledom veb prezentacije. Dati predlog za usavršavanje kako bi naš i Vaš sajt bio što više pristupačniji za snalaženje na njemu.
NAPOMENA:
Svaki komentar , pre nego što bude objavljen , mora biti odobren od strane vlasnika i administratora

DOBRODOŠLI NA VEB PREZENTACIJU KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE AKTIVA

Komentari (72)

Nalazite se na: pitanja
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star 5/5 (1)
Gravatar
Snezana Prokopenko kaže...
Pozstovani,
zanima me da li pausalci nemaju uopste kao pojam bolovanje i da li je"zamrzavanje"firme jedino resenje ako nisam u mogucnosti da radim?Trenutno sam kovid pozitivna i zbog tezine posla(radim kao maser)necu biti u stanju najmanje mesec dana da radim.
13th October 2021 22:17
Gravatar
Ida kaže...
Postovanje, interesuje me da li ja kao preduzetnik pausalac mogu da prebacim tj platim sa firminog racuna na racun fizickom licu?
I da li racune koje placam karticom treba da cuvam ili slicno?
Hvala bajlepse, pozdrav
21st September 2021 23:22
Gravatar
Milan Stefanovic kaže...
Dobar dan zanima me imam problem oko pazara i samodoprinos,drzao sam kafic pre 4 godine koji sam zatvorio zbog finansiske situacije ,dobio menicu,blokirali racun..to sam isplatio i regulisao ali ostalo je da se uplate pazarii jedan samodoprinos meni ,zanima me da li je racun automatski odblokiran ili to moram licno(nisam u Srbiji)
11th September 2021 9:27
Gravatar
Marina kaže...
Postovani,
Planiram otvaranje zdravstvene ustanove.Zanima me,ukoliko bih zaposlila penzionera koji ima visoku strucnu spremu koliki su doprinosi na minimalac?
Hvala unapred
9th August 2021 21:54
Gravatar
MAJA kaže...
Marina. strična sprema ne igra nikakvu ulogu ako mu plaćate doprinose na mininalac. Za njega ćete plaćati samo doprinos za PIO i porez na zaradu. U zavisnosti od broja časova u mesecu porez i doprinosi bi iznosili u rasponu od 7 do 9 hiljada dinara.
10th August 2021 8:30
Gravatar
nena kaže...
Korisnik porodicne penzije je bio prijavljen kao korisnik prava iz PIO, kako ne bi izgubio pravo na penziju da li u ugovoreni bruto iznos zarade treba da unesemo iznos manji od 28.402? U tom slucaju prilikom obracuna dobijamo upozorenje da je zarada manja od minimalne, da li to predstavalja problem prilikom predaje ppp pd prijave?
Hvala
4th August 2021 11:38
Gravatar
Svetlana kaže...
Postovani, prvi put kao klijenta imam restoran koji je obveznik PDV. Interesuje me kako npr. uneti mleveno meso cija je stopa od dobavljaca 10%, a zaduziti ga npr. pljeskavicama cija je stopa 20%? Da li se radi klasicna kalkulacija, ili kao trosak ili kako vec? Hvala unapred
31st July 2021 17:10
Gravatar
MAJA kaže...
Pozdrav Svetlana, izvinjavam se na kašnjenju sa odgovorom. Stopa poreze ne utiče na izradu normativa za kalkulaciju. Vi imate mleveno meso koje unbosite u magacin sirovina. Morate za pljeskavice imati normativ, koliko mesa ide u pljeskavicu. Kada prodate pljeskavicu radite radni nalog po kojem će iz magagina sirovina meso biti utrošeno po normativu a pljeskavica vam je u ovom slučaju gotov proizvod koji ste kucali kroz kasu i ostvarili prihod. Najbolje bi bilo da po Pročitajte više
10th August 2021 8:36
Gravatar
Slađana kaže...
Otvorila sam gradjevinsku radnju gde sam dodala i delatnost frizersko koznetičkih usluga dakle pausalac sam. Zanima me, posto mesecni porez placam 45000 meni se to cini mnogo pa da li je mnogo ili nije i da li imam nekih olaksica oko placanja poreza obzirom da je radnja otvorena 9.12.2020 g a pre toga sam bila 5 god na birou.
18th July 2021 12:29
Gravatar
Aleksandra kaže...
Postovani, vlasnica sam firme koja posluje vec 9 meseci i placam porez pausalno. Interesuje me koliko bi mi iznosilo trudnicko i porodiljsko u koliko bi sad otisla na trudnicko ako mi u resenju poreske uprave stoji mesecna osnovica pausalno utvrđenog prihoda 67.161. Hvala unapred
31st May 2021 14:53
Stranica 1 od 8

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code PHP Code Quote Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ukucajte obrnutim redosledom: 123456a
 
Unesite odgovor:
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.
 Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene poslove