Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene posloveNikole Pašića 37 , I sprat, kancelarije 2 i 3, Zaječar, Tel: 019/429-616, Mob: 064/28-09-120
POSTAVITE PITANJEpitanja i odgovori
- U ovom delu naše veb prezentacije možete postaviti pitanja iz oblasti knjigovodstva i računovodstva i dobićete odgovor od stručnjaka iz tih oblasti.
- Možete napisati i bilo koji drugi komentar koji je u vezi sa izgledom veb prezentacije. Dati predlog za usavršavanje kako bi naš i Vaš sajt bio što više pristupačniji za snalaženje na njemu.
NAPOMENA:
Svaki komentar , pre nego što bude objavljen , mora biti odobren od strane vlasnika i administratora

DOBRODOŠLI NA VEB PREZENTACIJU KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE AKTIVA

Komentari (38)

Nalazite se na: pitanja
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star 5/5 (1)
Gravatar
Ana kaže...
Zdravo, radim u jednom kaficu 9 meseca i prijavljena sam, od sutra je kafic u stanju mirovanja. Da li ,i koliko posto od plate me sleduje sledeci mesec?
19th March 2020 17:35
Gravatar
Mima kaže...
Postavani, htela bih da otvorim online prodaju, ali bih robu nabavljala preko Aliexpressa ili Alibab. Možete li mi molim vas reči, da li je to moguće, obzirom da ne nabavljamo robu iz države u kojoj živim i da li je ista procedura kao kod nas? Hvala veliko unapred.
24th February 2020 12:08
Gravatar
ivana kaže...
Molim Vas imam privatnu firmu koja je skoro registrovana a gazda koji mi je izdao prostor je fizičko lice.Ko je dužan da plati porez na zakup od 20 % i da li to mora biti naznačeno u ugovoru izmedju nas , i takodje me interesuje kada je taj zakon stupio na snagu.Hvala unapred!
18th February 2020 8:36
Gravatar
Ђорђе kaže...
Поштовани,

Молим Вас да ми дате кажете да ли приликом подношења пореске пријаве за новооснованог предузетника је неопходно Пореској управи доставити и уговор о закупу, односно коришћењу простора или стана на коме је регистровано седиште предузетничке радње?

С поштовањем,
Ђорђе

14th January 2020 9:44
Gravatar
Slavica Štrbac kaže...
Poštovani, molim Vas da mi rešite dilemu kako se unosi storno avansnog računa u knjigu ulaznih i knjigu izlaznih računa. Da li se u minusu unosi i ukupan iznos, i osnovica i PDV (u knjizi izlaznih računa) t.j. u minusu unosi i ukupan iznos i PDV (u knjizi ulaznih računa). Knjige vodimo u ručno pisanoj formi?
Unapred hvala na pomoći!
27th December 2019 11:19
Gravatar
Iva kaže...
Postovane kolege, ovim obracanjem trazim strucan savet, misljenje struke kako biste vi ovu situaciju razmotrili i sta biste uradili. Saradnica koja je vlasnica restorana, porucila je oglasavanje i internet reklame od medija i NVO organizacije - koja prima donacije u tu svrhu. Posto se javlja sa zakasnjenjem sa pricama da ima grdne probleme, da joj je za petama PORESKA, da je blokirana itd. kaze da ne moze da pusta uplatu nego ce da preda licno DEPOZIT u vidu neke rezervacije, a da ce kada bude Pročitajte više
19th December 2019 23:09
Gravatar
Milan Paunovic kaže...
Poštovani, Imamo maloprodaju, šifra delatnosti 4711 i jedan objekat. Trenutno smo registrovali drugi izdvojeni objekat sa istom šifrom delatnosti. Trenutno je u toku punjenje drugog objekta robom. Pitanje: Kako knjigovodstveno rešiti da robu koju od ranije imamo u prvoj radnji prebacimo na lager drugog objekta jer za neke proizvode imamo veće količine i ne bi naručivali dodatno za drugi objekat? Da li je moguće raditi Nivelaciju na nabavnu cenu za robu koja se Pročitajte više
26th September 2019 15:17
Gravatar
Maja kaže...
Poštovani,
najbolje bi bilo da robu internim prenosom prebacite u drugi maloprodajni objekat. Nabavnu cenu već imate kod prve nabavke. Nemate potrebe da radite nivelaciju. Svaka sledeča nabavka će ići za objekat koji treba, normalno ćete raditi kalkulacije. Znači, potrebno je da otvorite u vašem knjigovodstvu dva objekta. Maloprodaju jedan i dva.
27th September 2019 8:37
Gravatar
Darko kaže...
Posovani, po kojoj stopi se placa porez na fizicka lica ako nisam bio u zemlji manje od 183 dana u godini, a prihod je od americke brokerske kuce zaradjen trgovinom opcijama?
22nd September 2019 15:13
Gravatar
Milena kaže...
Molim Vas za informaciju kako firma (Doo) može da plaća oglašavanje na facebook-u, ukoliko nema priliv deviza iz inostranstva ?
11th September 2019 13:08
Stranica 1 od 4

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code PHP Code Quote Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ukucajte obrnutim redosledom: 123456a
 
Unesite odgovor:
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.
 Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene poslove